Енергетичний аудит ОСББ "Старосільська 26".

Енергоаудит

Зустрілися біля ОСББ о 7 ранку. За яскраве сонце - нагріваються стіни будинку, тому тепловизійне обстеження проводиться або в не сонячну погоду, або рано вранці.

З першого погляду на будинок видно - тепла витрачається більше, ніж треба. Вікна в МЗК, вікна у квартирах відкриті. На вулиці тепло, а у квартирах жарко - відсутнє погодне регулювання в тепловому пункті, видно, навіть не заходячи в тепловий пункт.

Енергетичний аудит ОСББ Старосільська 26
Енергетичний аудит ОСББ Старосільська 26

Спускаємося до теплового пункту, і дійсно, автоматичного погодного регулювання немає - варто гідроелеватор. Температурний графік завищений на вулиці +4 С, температура теплоносія на будинок +54 С замість необхідних +48 С. Однак з дому повертається теплоносій холодніше норми (для темп. Повітря +4оС) - +35оС замість потрібних +39,5 С. ​​Тобто і тепловтрати в будинку більші, ніж проектні. Йдемо шукати марно втрачені Гкал.

Фізичний стан внутрішньобудинкових теплових мереж - жахливий, сталагміти під трубою гарячого водопостачання (скільки часу воно так тече?) І скільки грошей туди витекло?

Енергетичний аудит ОСББ Старосільська 26
Енергетичний аудит ОСББ Старосільська 26

У тепловізор ми побачили, що підвал "світиться" і справді температура повітря від +18 .. + 24 С. Теплова ізоляція труб гарячого водопостачання та циркуляції відсутня. Система опалення - в дуже поганому стані і не відповідає нормам. Сходова клітина з великими вікнами - дуже світло. Однак з точки зору теплотехніки, дерев'яні вікна в одне скло - самі енерго неефективні, кожну хвилину у таке вікно втікають Гкал - по 2 грн. за хвилину

Піднімаємося вище на технічний поверх і до виходу на крівлю. Стає темніше - і несподівано бачимо портал, що сяє - інакше не скажеш (якесь містичне відчуття) - але це просто сяють щілини у 2-3 см навколо металевих дверей на дах. Вимірюю швидкість повітря в цій щілини - близько 2 -3 м / с (мабуть, взимку більше) взимку через ті двері також втікають Гкал - по 5 грн. за хвилину.

На технічному поверсі - шар керамзиту (як утеплювач перекриття) і неутеплені трубопроводи стояків і магістралей системи опалення.

Дякуємо Вам!

Ми зв'яжемось з Вами
найближчим часом.